Kalkpletter på vinduer. Sådan fjernes kalk fra vinduet

En kunde vi som pudser vinduer hos i Næstved har spurgt os om det er muligt og fjerne kalk fra vinduerne. Da dette spørgsmål er blevet spurgt af flere kunder, vil vi her komme med et svar på problemet. Kalk på vinduer opstår typisk på badeværelsesvinduet, ved brug af vand fra haveslangen til vanding af blomsterbed eller hvis der er opsat en pool / badebassin tæt op af vinduet. Når vand fra disse for lov til og tørrer ind på vinduerne vil det blive til kalkpletter som er meget tydelige. Det bedste vil selvfølgelig være og pudse sine vinduer lige efter da det så ikke når og brænde fast på vinduet. Men er uheldet ud og du ikke har nået og pudse dem eller lagt mærke til det, er almindelig vinduespudsning ikke længere nok.

Sådan fjernes kalkpletter fra vinduet

Start med at pudse dine vinduer normalt du kan læse her om at pudse sine vinduer. Hvis dette ikke er nok er du desværre nød til og bruge lidt kraftigere midler. Da dette hverken er sundt for hud eller miljøet vil vi helst undgå det når man kan. Men har kalken først sat sig fast er der desværre ingen vej udenom.

Sikkerhed og syre

Når du skal rense dine vinduer for kalk skal du bruge syre. Det du skal bruge er eddikesyre, og da syre altid er farligt og arbejde med er det vigtigt og tage sine forholdsregler. Anskaf dig derfor nogle sikkerhedsbriller og gummihandsker som er beregnet til og kunne klare syre. Der ud over skal du have en indvasker som man bruger til og pudse vinduer med, har du ikke sådan en kan en svamp også bruges. Vælger du og bruge en svamp så husk aldrig og brug skureoverfladen af svampen på ruden da det blot vil resulter i ridser. Derudover skal du bruge en skizzer til og skrabe vandet af med og så en glasskraber til og skrabe kalken med.

Sæt vinduet i blød.

Inden du starter er det MEGET vigtigt at tjekke op på sine vinduesrammer og hvilken slags maling disse er malet i. Da der findes tusindvis af slags maling bliver du nød til og prøve dig frem. Start med og tjek om maling opløser sig af syren på et lille sted på rammen, gerne et sted som ikke er så synligt. Kan din maling ikke tåle det bliver du nød til og dække det godt af så du undgår og ødelægge dine vindueskarme. Silikone plejer og kunne tage syren uden problemer.

Når du har fundet ud af om dine vindueskarme kan tåle behandling blander du eddikesyren med noget vand. Er det meget slemt kan det være nødvendigt med ren syre. Vask vinduet ind og lad det stå i blød et stykke tid. Så tager du glasskraberen og skraber kalken i lige bevægelser fra side til side. Denne proces gentages igen og igen indtil det ønskede resultat er opnået. Til sidst pudser du dine vinduer med rent vand og sæbe.

Skal vi hjælpe dig med at fjerne kalkpletter fra vinduerne

At fjerne kalk fra vinduerne kan være en meget langsom og tidskrævende proces. Vi tilbyder selvfølgelig og klarer det for dig. Men da det er både tidskrævende og besværligt vil det være dyre end en almindelig vinduespudsning. Vi har alt det rette værktøj og udstyr og ekspertisen til og klarer opgaver af den art. Har du kalk på dine vinduer skal du være velkommen til og kontakte os for et uforpligtende tilbud på din opgave. Vi pudser selvfølgelig dine vinduer efter endt behandling så de står som nye. Vi fjerne kalk på vinduer på hele Sjælland.

Kontakt vores nærmeste vinduespudser herunder

Vinduespudser i Næstved
Vinduespudser i Haslev
Vinduespudser i Ringsted
Vinduespudser i Slagelse

Du skal også være velkommen til og kontakte os på tlf: 4264 0484